Педагогічна рада, березень 2014

Зображення користувача Irina.

      27.03. 2014 року відбулось чергове засідання педагогічної ради школи. З доповіддю на тему «Модель взаємодії школи з сім’єю: проблеми, перспективи та пріоритети співпраці» виступила заступник директора школи з ВР Галкіна Л.В. Презентація до доповіді ТУТ


Також були розглянуті питання: 

- Правові основи сучасного сімейного виховання. Олійник В. М.

- Психологічні аспекти позитивної взаємодії з батьками. Проскура Т. С.

- Особливості й перспективи розвитку сучасної сім’ї. Лемешко Л. С.

- Форми і методи роботи вчителя з батьками учнів. Шутенко Т. О.

- Роль класного керівника та батьків у згуртуванні й розвитку класного колективу. Лабага О. П.



Педагогічна рада прийняла наступне рішення: 

 

1. Вжити вичерпних заходів щодо забезпечення дотримання у школі законодавства України в частині взаємодії сім’ї і школи.

 

Протягом року, адміністрація школи

 

2. Створити організаційно-управлінські умови з метою впровадження у практику роботи педагогічних кадрів ефективних концепцій, моделей, технологій, форм і методів морального виховання та формування морально-духовної, морально-компетентної особистості в контексті взаємодії школи і сім’ї.

 

Протягом року, адміністрація школи

 

3. Активізувати й удосконалювати систему виховної роботи з шляхом проведення анкетування учнів з метою дослідження проблем насильства, жорстокості у сім’ї, з’ясування та усунення причин негативної атмосфери у кризових, проблемних та неблагонадійних сім’ях.

 

Протягом року, Проскура Т.С., Олійник В.М.

 

4. Підтримувати співпрацю з правоохоронними державними установами, службами, громадськістю, сім’єю з питань спільної взаємодії всіх комплексів впливу на поведінку підлітків та виховання високоморальних, компетентних громадян України.

 

Протягом року, педагогічний колектив школи

 

5. Пропагувати кращий педагогічний досвід роботи учителів школи з проблем взаємодії школи і сім’ї.

 

Постійно, Галкіна Л.В.

 

6. Надавати методичну та практичну допомогу класним керівникам щодо використання оптимальних диференційованих, групових та індивідуальних форм і методів роботи з сім'єю,

 

Протягом року, Галкіна Л.В., Проскура Т.С., Олійник В.М.

 

7. Забезпечувати соціально-психологічний супровід формування особистості учнів при взаємодії з сім’єю.

 

Протягом року, Проскура Т.С., Олійник В.М.

 

8. Включати батьків, усіх дорослих членів родини у навчально-виховний процес як рівноправних учасників, інтегрувати зусилля і гармонізувати взаємини педагогічного колективу і батьківської громадськості в створенні сприятливих умов для ефективної роботи освітнього закладу з питань виховання учнів.

 

Протягом року, педагогічний колектив школи

 

9. Урізноманітнювати форми роботи з батьками під час проведення батьківських зборів, занять батьківського всеобучу щодо розвитку психолого-педагогічної компетентності батьків з питань виховання, всебічного розвитку учнівської молоді та формування морально-духовної, особистості.

 

Протягом року, класні керівники 1-11 класів

 

10. Налагодити співпрацю батьківського самоврядування з органами учнівського щодо формування у дітей та учнівської молоді моральної культури, толерантної поведінки, уміння жити в суспільстві.

 

До 30.04.2014 р., Хоменко Л.В.

 

11. Для організації більш тісної взаємодії сім'ї і школи організувати Дні відкритих дверей в I півріччі 2014-2015 навчального року для початкової школи, в II півріччі – для 5-11 класів

 

 

Заступники директора з НВР та ВР, класні керівники 1-11 класів


           Серед інших важливих питань педагогічна рада розглянула питання проведення державної підсумкової атестації у основній та старшій школи (доповідач Кирдей І.Д.) та ухвалила рішення щодо вибору учнями 9-их класів 5-го предмета для складання ДПА та форми його проведення.

           Приємими для усіх присутніх стали хвилини оголошення преможців у міських та обласних конкурсах, що відбулись останням часом та слова підтримки за вагомі досягнення від директора школи Бабенка А.М.

Кирдей І.Д., заступник директора школи з НВР

Збір матеріалів Збір матеріалів
07:40:06|127.0.0.1|localhost|2024-03-19|claudebot|54.225.1.66

:
: